-
جمعه, ۲۶ مهر ۱۳۹۲، ۰۱:۳۳ ب.ظ
-
۲۱۴۳
هر جا که صحبت از سیاست است، انتظار چیزهای پیچیده هست. به بیان دیگر، این تصور وجود دارد که سیاست یعنی پیچیدگی. شاید هم این برداشت درست باشد؛ اما به لحاظ مفهومی،و از دید رفتاری، سیاستمداری همیشه با پیچیدگی قرین نیست.
یکی از مربیان رفتاری می گفت که اتفاقاً سیاستمداری یعنی احتراز از پیچیدگی، یعنی کاری را بکنید که درست است و فقط کارهای درست را انجام دهید. به نظرم این تعبیر خیلی فرهنگی است. اما اگر نگاه کنید، می بینید که سیاستمداران حرفه ای، و به قول قدیمی ها، دیپلومات ها، گاهی حرفهایی را می زنند که فقط به دلیل درست بودنش و اینکه باید گفته شود، می گویند و مردم عادی می گویند: حالا نمی شد این را نگویی؟
بگذریم، موضوع بحث من اینها نیست چون اصلاً سواد و اطلاعاتش را هم ندارم. موضوع بحث من هوش سیاسی است، که امروز به واسطه یک دوست، بعد از مدتها دوباره در مورد آن شنیدم…
هوش سیاسی به تعبیر کتابی که آن دوست معرفی کرده بود، یکی از سه هوش حیاتی است که مدیران باید داشته باشند.
یعنی یک مدیر باید بازی را بلد باشد، اینکه خوب کار کنی، بهترین در حرفه ات باشی، تمام مقالات و تکنیک ها را خوانده و فرا گرفته باشی، کافی نیست. باید برای کارت، برند داشته باشی، حالا هر کاری که می کنی.
یک مدیر باید بداند که چطور به هم رتبه هایش، زیردستانش و مدیران بالا دستش، امتیاز بدهد و امتیاز بگیرد، اینها حتما بخشی از مدیریت است. باور کنید که اینها نه ریا و نه خباثت است؛ اینها لازم است.
مدیری که به علت عدم آشنائی با قواعد بازی، با کلی امید و آرزو وارد سازمان می شود، همه امیدها را ناامید می کند، یک امتیاز بلد نیست که بگیرد، دست همه طرفدارانش را خالی می گذارد و بالاخره تسلیم شرایط و مخالفان می شود و می رود، خیلی لطفی به سازمان نکرده است.
یارگیری یکی از جوانب هوش سیاسی مدیران است. یارگیری نه برای آنکه “زیرآب” کسی را بزنیم؛ یارگیری برای اینکه اهدافمان را بتوانیم پیاده کنیم.
این ساده اندیشی است که فکر کنیم در راه اجرای اهداف خوب و مقدس، هیچ مقاومتی وجود نخواهد داشت یا به تنهائی قادر به اجرای آن اهداف مقدس خواهیم بود. حتما مقاومت هست، حتما به همراه احتیاج داریم و حتما باید برای مقابله با مشکلات و موانع مجهز باشیم.
من با آن نویسنده موافقم که هوش سیاسی برای مدیران، حیاتی است. نام کتاب مهارتهای حیاتی مدیریت است.
در مورد تصویر خواهش می کنم که بد تعبیر نکنید. درست است که (متاسفانه) ما خیلی با حیوانات و استفاده از حیوان برای انتقال یک صفت میانه خوبی نداریم، اما در دنیا این خیلی باب و متعارف است که هر صفتی به حیوانی مربوط شده باشد… مثبت نگاه کنید.
سربلند باشید.
منبع: http://www.uveco.ir