-
شنبه, ۴ شهریور ۱۳۹۱، ۰۹:۴۳ ق.ظ
-
۴۴۲۶
بنام خداوند جان و خرد
قبل از هر چیز باید اشاره کنم که عقل و انصاف حکم می کند از زحماتی که در این چند سال فعالیت سازمان نظام مهندسی استان اصفهان توسط افراد مختلف کشیده شده تشکر و قدردانی نمایم.
متنی که در ادامه آمده، شرح خدمات انجام گرفته توسط هیئت رئیسه سال سوم از دوره پنجم هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان اصفهان است و امیدوارم بتوانم خدمات سایر اعضای هیئت مدیره فعلی و دوره های قبل و یا هر شخصی که خدمتی برای سازمان انجام داده است را در نوشتارهای بعدی بیان کنم.
در سال سوم از هیئت مدیره، ترکیب هیئت رئیسه که مسئولیت اجرایی سازمان نظام مهندسی را بر عهده داشت، به شرح زیر بود:
مهندس مصطفی بهبهانی، ریاست سازمان
مهندس اکبر ربانیفرد، نایب رئیس اول
مهندس سید محمود نجفی الموسوی، نایب رئیس دوم
دکتر عباس صنیع زاده، دبیر
این افراد جزو افراد هیئت مدیره به شمار می روند، منتهی چیدمان آنها به این صورت در هیئت رئیسه و تقسیم کار بین خود به علاوه تعهد کاری که از خود نشان دادند باعث شد تا در حدود 10 ماه، دستاوردهای متعددی برای سازمان ایجاد شود؛ به گونه ای که تعداد و اهمیت آنها تقریباً در چند سال گذشته نادر بوده است.
از اهمّ دستاوردهای سازمان در سال سوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- بازپرداخت کلیه مطالبات مهندسان ناظر که از قرارداد آنها بیش از 3 سال گذشته بود و آزاد کردن 90% حق الزّحمه پروژه هایی که به مرحله اجرای فونداسیون می رسند.
یکی از دلایل تقبّل پست ریاست سازمان توسط آقای مهندس بهبهانی، آزاد کردن پول بلوکه شده اعضا در داخل سازمان بود که به آن عمل کردند.
لازم به ذکر است که این روند تا الان ادامه دارد و طی تفاهم نامه با معاونت شهرسازی مقرر شده بود در کلیه قراردادهای نظارت جدید، 90% حق الزّحمه نظارت در مرحله اجرای فونداسیون آزاد شود، ولی در اوایل سال جاری فشار افکار عمومی بر سازمان به دلیل عملکرد نامناسب تعدادی از همکاران در زمینه نظارت و احتمال دور زده شدن سازمان، هیئت مدیره را بر آن داشت تا شیوه جدید عقد قراردادهای نظارت(موسوم به 40-60) را مصوّب و پیاده سازی کند که البته با مخالفت عده ای از اعضا مواجه شد.
در صورتیکه هیئت مدیره جدید شیوه ارجاع مستقیم نظارت به مهندسان را عملی کند، این طرح نیز ویرایش خواهد شد و اشکالات آن برطرف می گردد.
2- اصلاح چارت سازمانی با هدف بستر سازی برای تحقق سایر برنامه ها
چارت داخلی سازمان، چندین سال بود که ثابت مانده بود و متناسب با شرایط فعلی و نیازهای آن نبود که اصلاح گردیده و مدیریتهای جدیدی در آن اضافه شد.
3- آغاز عملیات اجرایی مجموعه رفاهی-فرهنگی سازمان در گلستان
که اکنون خاکبرداری آن انجام شده است.
4- خرید یک قطعه زمین به مساحت حدود 2000 متر مربع در بهترین نقطه مجموعه شهید کشوری با حدود 12000 متر مربع تراکم تجاری- اداری
این زمین در ورودی مجموعه شهید کشوری و در داخل محوطه بانکها و مجاور City Center قرار گرفته که به زودی به قطب تجاری نوین اصفهان بدل خواهد شد و موقعیت بی نظیری دارد.
پرداخت نقدی سازمان برای خرید زمین، ناچیز بوده است.
5- تدوین نظامنامه استخدام، مرخصی و ماموریت پرسنل سازمان در راستای سیستم سازی و حذف تاثیرات فردی
6- تعاملات مثبت با معاونت شهرسازی در خصوص ثبت ظرفیت مهندسان، عقد چند تفاهمنامه با هدف استفاده از ظرفیت تخصصی اعضا و دفاتر مهندسی و کاهش بوروکراسی از جمله در زمینه کنترل محاسبات و نظارت سازه های تا 10 سقف
بی نظمی ناشی از مراجعه مستقیم مهندسان به شهرسازی و بعد احضار آنها به شورای انتظامی که پارسال در جریان بود، کلاً در تعامل دوجانبه با معاونت شهرسازی برطرف شد.
آرزوی چندین ساله نظام مهندسی برای کنترل و نظارت ساختمانهای گروه ج توسط (دفاتر) سازمان، محقّق شد.
7- اجرایی کردن تفاهمنامه تفکیک آپارتمانها
8- راه اندازی مدیریت توسعه و برنامه ریزی با مدیریت آقای مهندس برزو شامل واحد های زیر :
الف- واحد ارزیابی و بهبود امور که مشغول بررسی راهکارهای بهبود کیفیت خدمات سازمان به اعضا به خصوص در مورد ارجاع کار میباشند.
ب- واحد طرحهای عمرانی که پیگیر اجرای مجموعه رفاهی-فرهنگی و ساختمان اداری مرکزی و ساختمان های دفاتر نمایندگی در شهرستانها میباشند. ( در یکسال اخیر برای دفاتر نمایندگی 6 شهرستان زمین تهیه شده و یا عملیات اجرایی آنها شروع شده است)
ج- واحد انفورماتیک و MIS که با تشکیل کمیته راهبردی MIS مشغول تهیه معماری سازمانی نظام مهندسی الکترونیک و بر اساس آن تهیه فلوچارتهای سازمان الکترونیک میباشند تا با همکاری مشاوران، برنامه سازمان الکترونیک گام به گام اجرایی شود.
9- اجرای بهینه و توام با کنترل دقیق بودجه مصوّب سال مالی91-90 از طریق تلاش برای افزایش درآمدها و کاهش هزینهها بطوریکه تراز مالی نه ماهه منتهی به خرداد91 نسبت به دوره مشابه سال قبل بیش از یک میلیارد تومان تفاوت مثبت داشته است.
10- تشکیل انجمن مهندسان خیر امام علی(ع) با کمک و حمایت چند تن از اعضای خیّر سازمان و نهادهای مرتبط و انجمن های خیّر فعال استان در راستای کمک رسانی به محرومان در بخش ساختمان
کلیه خدماتی که به اقشار بی بضاعت به صورت رایگان ارائه می شد و نیز خدمات رایگان مانند طراحی مساجد و ... که ضابطه مشخصی نداشت، اکنون به انجمن فوق ارجاع می شود و در آنجا بر اساس اساسنامه مصوّب به مهندسان داوطلب ارجاع می شود.
11- ایجاد تحوّل در سایت سازمان به لحاظ شکل و محتوا با هدف افزایش اطلاع رسانی و نظر سنجی
12- راه اندازی سامانه غیر حضوری اعضا برای حذف رفت و آمدهای غیر ضروری به سازمان
(گام اول از نظام مهندسی الکترونیک)
13- تکمیل سیستم مدیریت یکپارچه سازمان(MIS) و پیش بینی بسیاری از امکاناتی که در آن دیده نشده بود.(محاسبات مالی، حذف بایگانی فیزیکی نقشه ها و پیاده سازی بایگانی الکترونیک و ...)
14- راه اندازی واحد محاسبات مالی در سازمان جهت تسهیل در امور مالی اعضا
یادتان هست که ایستادن در صف طولانی بانک به منظور اخذ فیش، چقدر کسل کننده بود؟
15- پیگیری انجام اصلاحات در نظامنامه نحوه تشکیل و اداره دفاتر نمایندگی شهرستانها در کمیسیون دفاتر
این نظامنامه در یک وضعیت انتقالی از حالت انتصابی صرف به انتخابی تهیه شده بود و اشکالاتی داشت.
16- تعامل سازنده با معاونت شهرسازی جهت ثبت هماهنگ ظرفیت اشتغال اعضاء و جلوگیری از ایجاد چالشهای کاری برای اعضاء
17- پیگیری طرح در دست مطالعه توزیع هوشمند نظارت به کمک سامانه الکترونیک، اتصال مستقیم به سامانه شهرداری و حذف برگ معرفینامه کاغذی
18- ایجاد کمیته فنی گاز در سازمان جهت یکسان سازی روندهای مربوط به بازرسی گاز
19- انتقال امور مربوط به تمدید پروانه و ... به مسکن و شهرسازی
قبلاً عضو به سازمان مراجعه می کرد و مدارک خود را تحویل سازمان می داد و سازمان آن را به اداره مسکن و شهرسازی می فرستاد. عملاً این مسیر اضافی حذف شده است.
20- ایجاد واحدهای نظارت مضاعف بر ناظران معماری، برق و مکانیک به منظور اطمینان از انجام نظارت مناسب توسط ناظران مربوطه
21- تعیین تکلیف چند هزار پرونده که دارای تعهد ارائه نقشه های برق و مکانیک بودند ولی نقشه های آنها ارائه نشده بود.
22- تعیین و تصویب حق الزّحمه طراحی و نظارت سوله ها پس از 5 سال
23- تغییر شرایط بانک تجارت
شما وضعیت قبلی بانک را که در به داخل ساختمان بود بیشتر می پسندید یا شرایط فعلی آن؟
بانک تجارت قبلاً هیچ اجاره ای بابت مکانی که در اختیارش قرار گرفته بود به سازمان نمی پرداخت که از سال گذشته مکلّف به این امر گردید.
24- برگزاری انواع فعالیتهای ورزشی در رشته های مختلف مانند کوه گشت، والیبال، ... در سازمان توسط آقای مهندس فدوی(مسئول واحد رفاهی تفریحی)
25- ارجاع کنترل نقشه های برق و تاسیسات به دفاتر مهندسی از طریق فراخوان و حذف مراجعات حضوری به سازمان و جلوگیری از طولانی شدن روند کنترل نقشه و حواشی آن
حال خود شما قضاوت کنید: این حجم فعالیت در زمانی در حدود ده ماه، جز با انگیزه بالا، حسن نیت و پیگیری زیاد امکان پذیر بوده است؟
در مورد متولیان امور ذکر شده بالا، چگونه قضاوت می کنید؟